Újabb SCENIHR összefoglaló az EMF expozíció egészségi hatásairól
2009 június 15.

 

Az Európai Közösség Újonnan azonosított egészségügyi kockázatok tudományos bizottsága (SCENIHR) 2009. január 19.-én az „Elektromágneses (EMF) expozíció egészségügyi hatásai” című dokumentumot tette közzé. Ezen vélemény aktualizálja a SCENIHR által 2007. március 21.-én kiadott „Elektromágneses terek (EMF) lehetséges hatásai az emberi egészségre” vélemény megállapításait az azóta elérhetővé vált információk alapján, valamint a lehető legjobb kockázatértékelés elvégzése érdekében, javaslatot tesz a rendelkezésre álló tudományos bizonyítékok értékelésre szolgáló módszertani eljárásrenddel és megfelelő irányelvekkel kapcsolatban.

Az alábbi dokumentumban SCENIHR vélemény összefoglalóját tesszük közzé magyar fordításban. A SCENIHR vélemény teljes szövege angol nyelven letölthető az alábbi helyről:

http://ec.europa.eu/health/ph_risk/committees/04_scenihr/docs/scenihr_o_022.pdf

  tovább...

  
Magyar Telekom mérési eredményei
2014 szeptember 22.

A Magyar Telekom 2009-es, 2010-es 2011-es és 2012-es mérési eredményei kerültek publikálásra a mérési eredmények menüpont alatt

 

Mobiltelefonok, adótornyok és az egészség
2013 június 1.

Nemzetközi útmutatók biztosítják, hogy a mobilkészülékek és a bázisállomások sugárzása működés közben ne lépje át a Nemzetközi Nem-ionizáló Sugárvédelmi Bizottság (ICNIRP) által megállapított szigorú rádiófrekvenciás határértékeket. Az irányelvek kidolgozásakor jelentős biztonsági ráhagyással számoltak, megteremtve az általunk használt technológia biztonságosságát.

  tovább...

Régebbi híreink
    tovább...
  
Navigáció: Hírek » Hírek - 2009.06.15 Belépés