SCENIHR összefoglaló az EMF lehetséges egészségi hatásairól
2008 november 5.

 

Az Európai Közösség Újonnan azonosított egészségügyi kockázatok tudományos bizottsága (SCENIHR) 2007. március 21-én az „Elektromágneses terek (EMF) lehetséges hatásai az emberi egészségre” című dokumentumot tette közzé. A dokumentum közzétételét több mint fél éves szakmai és társadalmi vita előzte meg.

A dokumentumban az EU egy másik, a mérgező anyagokkal, ökotoxicitással és környezettel foglalkozó tudományos bizottság (CSTEE) 2001-ben közzétett az „Elektromágneses terek (EMF), rádiófrekvenciás terek (RF) és a mikrohullámú sugárzás lehetséges hatása az emberi egészségre” című dokumentumát vizsgálta felül abból a szempontból, hogy felmerültek-e olyan új információk, amelyek befolyásolhatják az emberi egészségre nézve fennálló kockázat becslését.

Az alábbi dokumentumban SCENIHR vélemény összefoglalóját tesszük közzé magyar fordításban. A SCENIHR vélemény teljes szövege angol nyelven letölthető az alábbi helyről:

http://ec.europa.eu/health/ph_risk/committees/04_scenihr/docs/scenihr_o_007.pdf

  tovább...

  
Magyar Telekom mérési eredményei
2014 szeptember 22.

A Magyar Telekom 2009-es, 2010-es 2011-es és 2012-es mérési eredményei kerültek publikálásra a mérési eredmények menüpont alatt

 

Mobiltelefonok, adótornyok és az egészség
2013 június 1.

Nemzetközi útmutatók biztosítják, hogy a mobilkészülékek és a bázisállomások sugárzása működés közben ne lépje át a Nemzetközi Nem-ionizáló Sugárvédelmi Bizottság (ICNIRP) által megállapított szigorú rádiófrekvenciás határértékeket. Az irányelvek kidolgozásakor jelentős biztonsági ráhagyással számoltak, megteremtve az általunk használt technológia biztonságosságát.

  tovább...

Régebbi híreink
    tovább...
  
Navigáció: Hírek » Hírek - 2008.11.05 Belépés