Állásfoglalások
Elektromágneses terek és közegészség: mobiltelefonok


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2010 májusban adta ki legfrissebb kutatások eredményét is tartalmazó, 193 .sz. Tényközlő Lapját a mobiltelefon készülékek egészségi hatásairól. A Tényközlő Lap összefoglalja a WHO közegészséggel kapcsolatos állásfoglalását, a WHO, a lakosság egészséggel összefüggő aggodalmaira adott válaszát és a nemzetközi szabályozás jelenlegi helyzetét.

  tovább...

Az elektromágneses terek (EMF) környezetre gyakorolt hatásai

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2005 februárjában adta ki az elektromágneses terek környezetre gyakorolt lehetséges hatásairól szóló Információs Lapját. A dokumentum röviden összefoglalja a környezeti elektromágneses forrásokat és az eddigi kutatások eredményeit. Megállapítja, hogy újabb kutatási eredmények publikálásáig, az ember egészségére vonatkozó egészségügyi határértékek alkalmazhatóak, mint környezeti expozíciós határértékek. Ugyanakkor felhívja a figyelmet a témához kapcsolódó kutatások szükségességére.

  tovább...

Bázisállomások és vezeték nélküli technológiák


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2006 májusban adta ki legfrissebb, 304.sz. Tényközlő Lapját a mobiltelefon bázisállomások, és az un. vezetéknélküli technológiák egészségi hatásairól. A Tényközlő Lap összefoglalja a WHO közegészséggel kapcsolatos legújabb állásfoglalását, a WHO, a lakosság egészséggel összefüggő aggodalmaira adott válaszát és a nemzetközi szabályozás jelenlegi helyzetét.

  tovább...

  
Magyar Telekom mérési eredményei
2014 szeptember 22.

A Magyar Telekom 2009-es, 2010-es 2011-es és 2012-es mérési eredményei kerültek publikálásra a mérési eredmények menüpont alatt

 

Mobiltelefonok, adótornyok és az egészség
2013 június 1.

Nemzetközi útmutatók biztosítják, hogy a mobilkészülékek és a bázisállomások sugárzása működés közben ne lépje át a Nemzetközi Nem-ionizáló Sugárvédelmi Bizottság (ICNIRP) által megállapított szigorú rádiófrekvenciás határértékeket. Az irányelvek kidolgozásakor jelentős biztonsági ráhagyással számoltak, megteremtve az általunk használt technológia biztonságosságát.

  tovább...

Régebbi híreink
    tovább...
  
Navigáció: Publikációk » Állásfoglalások Belépés